I feel Slovenia
0item(s)

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

I feel Slovenia

Izdelek je bil dodan v vašo nakupovalno košarico
5

Proizvajalci

Na straneh NaturalCosmetics.si lahko najdete vrhunske naravne kozmetične izdelke številnih izjemnih slovenskih proizvajalcev. Vsak k naravni kozmetiki pristopa na svoj edinstven način, s svojimi postopki priprave, sestavinami in unikatnimi rezultati. Skupaj njihovo delo tvori pester kolaž slovenske naravne kozmetike, ki ga povezujejo ljubezen do narave, priseganje na plodove slovenske zemlje ter zanašanje na izročilo in modrosti dolgoletne tradicije slovenskega zeliščarstva.

Apidonum

Apidonum ponuja pester nabor naravnih krem, ki jih poleg popolnoma naravne sestave in izjemne hranljivosti odlikuje še poseben zaščitni znak – osnovo krem namreč predstavljajo čebelji produkti. Iz tega izhaja tudi ime »Apidonum«, gre namreč za latinsko izpeljanko, ki pomeni »čebelje darilo«.  Šestero čebeljih daril, ki jih najdemo v kremah Apidonum - med, cvetni prah, vosek, propolis, matični mleček ter čebelji strup – dajejo kremam prav posebno žlahtnost, obogatijo pa jih tudi z zdravilno vrednostjo. Blagodejni zdravstveni učinki čebeljih produktov, ki so jih cenili že v starem Egiptu, so sedaj dosegljivi v obliki čudovitih krem Apidonum, katere se ponašajo tudi z visoko vsebnostjo vitaminov, mineralov in antioksidantov. Različne kreme so prilagojene različnim vrstam kože, zato bo v obsežni ponudbi krem Apidonum vsakdo našel nekaj zase, ne glede na starost, občutljivost in tip kože.

Dišave iz mesta nad reko

Dišave iz mesta nad reko je blagovna znamka družinskega podjetja Sivček, ki se v sklopu dopolnilne dejavnosti na kmetijstvu ukvarja s proizvodnjo kozmetičnih proizvodov iz ekološko vzgojene sivke “Budrovka”. Poleg ostalih izdelkov iz sivke v njihovem programu lahko zasledimo tudi inovativen asortiman naravnih sivkinih čistil, med katerimi še posebej izstopa tekoči naravni detergent za pranje perila, ki vam perilo očisti in slednje tudi blagodejno odišavi. Vsi proizvodi so narejeni ročno in vse sestavine od pridelave do produkta pridobljene izključno iz ekološkimi metodami, brez kakršnikoli kemičnih dodatkov.

EkoDana

EkoDana ponuja raznoliko izbiro naravnih in ekoloških kozmetičnih produktov iz pohorskih rastlin. Kozmetični pripravki EkoDane združujejo izročilo zeliščarstva s sodobnimi znanstvenimi izsledki ter sledijo najstrožjim mednarodnim kriterijem in merilom, ki zagotavljajo da gre za resnično vrhunske izdelke. Pri EkoDani boste našli kreme, losjone, deodorante, mila, zobne paste, šampone in številne druge naravne izdelke.

Hiška zelišč

Hiška zelišč je majhna ekološka kmetija, ki je kot prva v Sloveniji pridobila ekološki certifikat za lastne kozmetične izdelke, ki so v večini 100% ekološki. Ukvarjajo se tudi z zeliščarstvom, čebelarstvom (oboje po načelih biodinamike) in apiterapijo (masaže, negovalni izdelki). Kozmetika temelji na hladno stiskanih ekoloških oljih, čebeljih izdelkih in rastlinskih izvlečkih, ki so pridobljeni v skladu z bogatim ljudskim izročilom in smernicah sodobne fitoterapije , ob njihovem najprimernejšem času. Rezultat so številni izjemni kozmetični izdelki in pripravki, ki seveda ne vsebujejo nobenih konzervansov, emulgatorjev, glicerina, sintetičnih dišav ali naftnih derivatov.

Krasna

Krasna v razgibani prostor slovenske naravne kozmetike prinaša vonj Krasa. Ta pravljični svet predstavlja nenadomestljiv del slovenske pokrajine. Blago kraško podnebje in zemlja sta kot naročena za gojenje Sivke, ki s svojim karakterističnim vonjem predstavlja ključno sestavino naravnih produktov Krasna. V ponudbi Krasne boste našli rožno vodo, kreme, losjone, eterična in masažna olja, čistilno peno, balzame, tonike, eliksirje, gele za tuširanje, solne kopeli in mila. Vsi produkti so narejeni iz naravnih sestavin in oplemeniteni s čudovitim vonjem sivke, ki bo v vaš vsakdan vnesel duh Krasa.

Naravno Milo

Idejni vodja za blagovno znamko Naravno Milo je  ga. Irena Verstovšek, ki je z izdelavo naravnih mil pričela na podlagi lastne negativne izkušnje z sintetičnimi sestavinami. V specializirani in pestri ponudbi iz certificiranih ekološko pridelanih sestavin boste tako našli vrhunska in koži prijazna mila, ki odgovarjajo še tako zahtevnim tipom kože, slednjo negujejo in z blagodejnimi izključno ekološkimi sestavinami kožo ohranjajo svežo, mehko, navlaženo in voljno. Prednost izdelkov Naravno Milo je predvsem v postopku izdelave, kjer je delež ekološkega negovalnega olja višji, kot ga lug pretvori v milo, zato je milo še vedno čistilno, a hkrati izredno negovalno.  

Nasmeh Narave

Blagovna znamka Nasmeh Narave nadaljuje tradicijo nabiranja želišč in priprave raznih zeliščnih pripravkov rodovnega posestva Preščan. Rodovno posestvo Preščan se nahaja v neokrnjeni naravi, v hribih med Litijo in Ivančno gorico. V sodelovanju s Sonjo Vavken s.p. so razvili in proizvajajo tudi izdelke za kozmetično nego obraza in celega telesa. Izdelki so narejeni izključno iz slovenskih ekološko certificiranih sestavin in tako uveljavljajo poleg načela ekološke pridelave tudi načelo lokalnosti. Zelišča nabirajo in pakirajo ročno. Izdelava kozmetičnih izdelkov prav tako poteka ročno in z največjo skrbnostjo pri izbiri in kontroli sestavin.