I feel Slovenia
0item(s)

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

I feel Slovenia

Izdelek je bil dodan v vašo nakupovalno košarico
5

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja spletne trgovine NaturalCosmetics.si (v nadaljevanju »trgovina«), so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Z uporabo naših spletnih strani se strinjate s pogoji poslovanja. Morebitne spremembe pogojev poslovanja postanejo aktualne z dnevom, ko so objavljene na tej strani.

Upravljavec spletne trgovine

Trgovino upravlja Trismegistus, zavod za promocijo spletne kulture, permakulture in varovanje kulturne dediščine (v nadaljevanju »Zavod Trismegistus«), Sotelsko 19, 8270 Krško, matična številka 6199186000, davčna številka 93931727, e – pošta info@trismegistus.si.

Varovanje podatkov

Zavod Trismegistus uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov. Podatki o plačilnih karticah se ne shranjujejo na strežniku Zavoda Trismegistus. Zavod Trismegistus se zavezuje, da bo trajno varoval vašo zasebnost in podatke. Vaše podatke potrebujemo izključno zato, da zagotovimo nemoten proces končne izvedbe vašega naročila, pošiljanje informativnega gradiva in ponudb na zahtevo ter računov, da vas lahko obvestimo o morebitnih spremembah ob naročilu in za ostalo potrebno komunikacijo. Ne bomo jih posredovali, prodajali ali zamenjali z nobeno drugo ustanovo, podjetjem ali fizično osebo. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e - naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno protivirusno zaščito svojega računalnika.

Postopek in pravila nakupa

Postopek nakupa v trgovini poteka v štirih korakih: zlaganje v košarico, urejanje in pregledovanje košarice z možnostjo izločanja izdelkov, zaključek nakupa z vpisovanjem podatkov potrebnih za izvedbo nakupa in izvedbo nakupa z oddajo naročila. Z oddajo naročila se kupec zaveda, da je sklenjena zavezujoča pogodba.

Kupoprodajna pogodba med Zavodom Trismegistus in kupcem je pogodba na daljavo in je sklenjena v trenutku, ko kupec prejme prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Kupec je pred oddajo naročila dolžan preveriti pravilnost podatkov. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Zavoda Trismegistus. Zavod Trismegistus pošlje kupcu račun v pdf ali html formatu na e – naslov kupca po dostavi naročenih izdelkov.

Trgovina omogoča načine plačila z gotovino ob prevzemu preko dostavne službe, po predračunu s UPN nalogom na transakcijski račun Zavoda Trismegistus in z uporabo spletnega servisa PayPal.

Vse cene so navedene v evrih (€). DDV je v cenah obračunan, razen če je zapisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Strošek dostave ni vključen v ceno izdelka.

Pogoji dostave in vračila izdelkov

Stroški pakiranja in dostave znotraj Republike Slovenije so pri nakupu nad 50,00 € brezplačni, pri manjših nakupih se zaračuna strošek dostave v višini 4,00 €. Za vrednost dostave izven Republike Slovenije nas kontaktirajte na info@naturalcosmetics.si.

Rok dobave blaga je 3-7 delovnih dni. V kolikor blaga v trenutku vašega naročila ne bi imeli na zalogi, vam bomo rok dobave sporočili v odgovoru na vaše naročilo. Rok dobave je lahko daljši za izdelke, ki so narejeni sproti, vendar načeloma ne presega 5-21 dni.

Kupec lahko v 14 dneh od prejema blaga poda nedvoumno izjavo na elektronski naslov info@naturalcosmetics.si, da kupljenega izdelka ne želi in da od pogodbe odstopa. Blago je dolžan na svoje stroške vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini v 14 dneh po obvestilu odstopa od pogodbe. Pravica do odstopa od nakupa ne velja za unikatne izdelke, ki so bili izdelani posebej po navodilih kupca. Ob vračilu blaga kupec pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila se izvrši, ko je izdelek vrnjen.

Morebitne reklamacije lahko stranke podajo v pisni obliki na e - poštni naslov info@naturalcosmetics.si. Reklamacija mora vsebovati točno navedbo izdelka in napako, ki se reklamira. Prav tako mora biti reklamaciji priložen originalni račun. Stranka mora Zavodu Trismegistus omogočiti pregled izdelka, ali pa posredovati referenčno fotodokumentacijo. Zavod Trismegistus stranki odgovori najkasneje v roku 8 dni. V primeru, da je reklamacija prepoznana kot upravičena, Zavod Trismegistus stranki ponudi odpravo napake, nov izdelek ali možnost odstopa od pogodbe.

Morebitne pritožbe se naslovijo na e - poštni naslov info@naturalcosmetics.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Zavod Trismegistus bo v petih delovnih dneh potrdil, da je pritožbo prejel in kupca obvestil kako dolgo jo bo obravnaval in ga obveščal o poteku postopka.

Darilni boni

Darilni bon je vrednostna kartica v elektronski obliki in jo sprejmemo kot plačilo za nakup. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje bona, razen, če je označeno drugače. Menjava vrednostnega bona za gotovino ni možna. Znotraj enega spletnega naročila vam omogočamo sočasno uporabo več vrednostnih bonov in ene kode za popust. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne kot darilni bon.

Promocijske kode

Kode za popust oziroma promocijske kode prinašajo različne ugodnosti kot so darila in popusti. Koda je vedno časovno omejena in postane neveljavna, v kolikor ni izkoriščena do roka. Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo. Vplačana sredstva po bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se kupcu ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, promocijska koda pa v obliki nove kode.

Novice in obvestila

Zavod Trismegistus bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacije na daljavo, če se uporabnik na tovrstna sporočila eksplicitno naroči. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo ustrezno označene. Morebitno željo uporabnika, da takšnih sporočil ne želi več prejemati, bo Zavod Trismegistus dosledno spoštoval.

Mnenja in komentarji

Mnenja, komentarji in ocene uporabnikov, ki jih je možno podati v trgovini ali spletnih medijih trgovine, so del funkcionalnosti trgovine in so namenjene vsem obiskovalcem. Trgovina omogoča, da mnenje napiše vsak uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih mora odobriti administrator. Mnenja oziroma prispevki, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju Zavoda Trismegistus ne nudijo koristi drugim obiskovalcem, ne bodo objavljeni.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik strinja s pogoji uporabe in Zavodu Trismegistus dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Zavod Trismegistus ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja z objavo izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice prenaša na Zavod Trismegistus.

Razmejitev odgovornosti

Zavod Trismegistus ne prevzema odgovornosti zaradi ne-izvajanja storitev in / ali škode izvirajoče iz vzrokov, ki so na strani kupca ali zamud nastalih zaradi ne-delovanja, slabega delovanja ali izpada pretoka informacij oziroma internetnega ali informacijskega sistema. Prav tako ne odgovarja za napake, ki izvirajo iz izpadov ali slabega delovanja električnega toka, komunikacijskih linij, prekinitev internetne povezave ali linije, napak internetnih ponudnikov, slabega delovanja e-naslovov, pošte ali stavk delavcev družbe ali ponudnikov določenih storitev ali podizvajalcev, ki so potrebni za izvedbo naročila, ovir ali preprek zaradi domačih ali tujih zakonskih določb, sodnih postopkov ali ukrepov, delovanja tretjih oseb ali drugih vzrokov, katerih ni mogoče pripisati Zavodu Trismegistus ter v splošnem zaradi ovir ali preprek, katerih ne more odstraniti, preprečiti ali se jim izogniti s pomočjo svoje običajne skrbnosti glede na naravo dejavnosti, ki jo opravlja.

Ostalo

Zavod Trismegistus si pridržuje pravico, da začasno, brez obrazložitve ter v kateremkoli trenutku ustavi ali prekine povezavo s spletnim trgovanjem in / ali dostopom na spletne strani, zaradi tehničnih razlogov ali razlogov povezanih z učinkovitostjo in varnostjo poslovanja, brez da bi bil za slednje kakorkoli odgovoren. Zavod Trismegistus si pridržuje tudi pravico do spremembe cen in pravico, da brez navedbe razloga prekliče naročilo in ne izvede pošiljke.

Zavod Trismegistus se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v trgovini. Če odkrijete neresnične oziroma neustrezne informacije, nas o tem prosimo obvestite.

Zavod Trismegistus se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. Zato si Zavod Trismegistus prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Spletna trgovina in vsi podatki na njej, slike, grafični in video elementi so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka NaturalCosmetics.si in logotip sta v lasti Zavoda Trismegistus.

IZJAVA GLEDE ZDRAVSTVENIH TRDITEV PRI OPISIH IZDELKOV

Vse informacije na straneh spletne trgovine NaturalCosmetics.si (www.naturalcosmetics.si), so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč.