I feel Slovenia
0item(s)

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

I feel Slovenia

Izdelek je bil dodan v vašo nakupovalno košarico
5

O Zavodu Trismegistus

Zavod Trismegistus združuje strokovnjake in zanesenjake z vseh vetrov, ki spodbujamo permakulturni način življenja in smo vdani ljubitelji narave. Do zdrave mere smo altruistično naravnani in smo pripravljeni žrtvovati svoj čas in delo v prebujanje širšega družbenega okolja k zavedanju perečega stanja v katerem se nahajamo, kot tudi v  promocijo preverjenih rešitev, ki po našem mnenju odgovarjajo na izzive sodobne družbe.

V zavedanju, da je današnji način in slog življenja t.i. sodobne civilizacije nevzdržen, tako z energetskega, ekonomskega, ekološkega kot tudi osebnostnega vidika, kjer je človekovo delovanje hočeš nočeš podrejeno neusmiljeni profitni logiki, ne glede na posledice za posameznika, okolje in družbo, smo se odločili združiti se v zasebni zavod, ki nam omogoča strokovno in profesionalno aplicirati naša videnja in poglede v širšo skupnost in kjer smo pripravljeni prevzeti svoj del bremena za nujno in še kako potrebno transformacijo sodobne družbe.

Naša naloga je prebuditi lokalne skupnosti, da bi se namesto na "tuj kapital" začeli zanašati na svoje lastno delo in sposobnosti ter spregledana bogastva, ki ležijo povsod okrog nas in posledično opraviti preskok v razmišljanju od osnovnega slepega potrošništva do aktivnega ustvarjanja s tem kar imamo na razpolago, v kontrastu s tem, kaj bi imeli, če bi imeli.

S tem namenom smo se s projektom NaturalCosmetics.si usmerili v promocijo domačih izdelovalcev naravnih, lokalno pridelanih proizvodov. Ob sodobnih nezdravih potrošniških navadah pogosto spregledamo tisto, kar imamo ves čas na dosegu roke. Tako ob poplavi sodobnih industrijsko pridelanih kozmetičnih pripravkov marsikdo pozabi, da nam bogata narava okoli nas ponuja številne možnosti naravne kozmetike, ki je enako (oziroma bolj) učinkovita, obenem pa je tudi dosti bolj prijazna za naše telo in okolje. Naravna kozmetika, ki ne vsebuje škodljivih umetnih dodatkov, barvil in konzervansov, ter temelji na naravnih, lokalnih sestavinah, ponuja zdravo alternativo škodljivi industrijski kozmetiki, spodbuja ustvarjalnost in angažma na nivoju lokalnih skupnosti, prav tako pa pomaga ohranjati bogato ljudsko izročilo slovenskega zeliščarstva, ki se zrcali v naravnih kozmetičnih izdelkih. Tako se naravna kozmetika dotika vseh glavnih principov Zavoda Trismegistus.

Upamo, da nam bo dober glas o slovenski naravni kozmetiki uspelo ponesti tudi v tujino in s tem dodatno krepiti ugled Slovenije ter odpirati vrata talentiranim domačim proizvajalcem na tuje trge. 

Več informacij o vrednotah in dejavnostih Zavoda Trismegistus lahko najdete na naši spletni strani.