Gubice so tegoba, s katero se slej ko prej sreča vsakdo izmed nas. A to nikakor ni razlog, da vržemo puško v koruzo! S pravilnim življenjskim slogom in ustrezno nego lahko drastično zmanjšamo pojavnost gubic in nekatere celo popolnoma odpravimo.

Kako proti gubicam pristopimo na naraven način? Ključno je predvsem, da delujemo preventivno. Še najmanj skrbi bomo imeli, če z ustreznim pristopom karseda zmanjšamo nastajanje novih gubic. Pri tem smo lahko zelo učinkoviti, a seveda ne popolnoma. Zato je prav tako pomembno, kako k gubicam pristopimo potem, ko so enkrat že nastale. Na srečo nam tudi pri tem problemu narava nudi številne učinkovite rešitve.

Poglejmo si torej, kako lahko na povsem naraven način preprečimo nastajanje gubic, ali pa se znebimo že obstoječih.

 

Recimo NE kajenju

Poleg tega, da je kajenje izjemno škodljivo za naše zdravje, ima zelo negativen učinek tudi na našo kožo. Prenehanje kajenja je res lahko zahteven izziv, a z dovolj volje je vse mogoče. Ne le, da boste bolj zdravi in vitalni, tudi vaša koža bo brez cigaret izgledala mnogo lepše!

 

Zdrava prehrana in hidracija

Med preventivnimi ukrepi proti gubicam sta na prvem mestu verjetno zdrava prehrana in zadosten vnos količine. Pestri, uravnoteženi obroki z veliko sadja in zelenjave, bodo vaši koži zagotovili vse pomembne hranilne snovi, ki jih potrebuje za normalno delovanje in regeneracijo. Enako pomembna je zadostna hidracija. Poskrbite, da svojemu telesu vsak dan privoščite dovolj vode za optimalno delovanje.

 

Kakovosten spanec

Med spanjem se v telesu odvijajo številni zelo pomembni regenerativni procesi. Pomanjkanje spanca, pa tudi nekvaliteten spanec, se bosta zato zelo hitro poznala tudi na nagubanosti kože. S tem, da se vsako noč dobro naspite, boste naredili čudeže za svojo kožo.

 

Izogibanje stresu

Stres je glavni razlog za nastajanje novih gubic. Če dneve preživljamo živčni in namrgodeni, se bo naša slaba volja zelo hitro pokazala tudi na obrazu. Zato se izogibajmo stresnih situacijam in stvarem, ki nam povzročajo stres. Za boj proti stresu je odlična tudi redna telesna aktivnost ter sproščujoče dejavnosti kot je joga ali meditacija.

 

Odpravljanje gubic na naraven način

Za odpravljanje gubic se poslužujte le naravnih kozmetičnih pripomočkov. Kot naravna alternativa za botoks je na primer znan čebelji strup, ki poleg drugih pozitivnih učinkov poskrbi tudi za ohranjanje napete kože. Najdemo ga v naravnih kozmetičnih kremah kot je Apidonum BeeVenom.