Vsi poznamo številne pozitivne učinke uporabe olivnega olja v kuhinji. Tako po svoji hranilni vrednosti, kot tudi po svojih učinkih na zdravje, je olivno olje prava dragocenost. Malokdo pa se zaveda, da tudi v naravni kozmetiki olivno olje zaseda prav posebno mesto. V prvi vrsti gre predvsem za uporabo na koži, a to še zdaleč ni vse. Kakšni so blagodejni učinki olivnega olja v kozmetiki? Poglejmo si jih podrobneje!

 

Vlaženje kože

Olivno olje se vpije globoko pod površje kože in ji s tem nudi vlago, obenem pa jo naredi bolj mehko. V ta namen ga nanesite na ravnokar umito, še vedno nekoliko vlažno kožo, da se izognete neprijetnemu občutku mastnosti.

 

Bogato z zaščitnimi antioksidanti

Vitamina A in E, ki ju v obilici najdemo prav v olivnem olju, sta pomembna antioksidanta. Ščitita kožo in odpravljata posledice škode, ki nastane zaradi pretirane izpostavljenosti soncu, cigaretnega dima ali onesnaženega zraka.

 

Uporaba za piling

Če se spopadate s suho, luskasto kožo, lahko olivno olje uporabite kot izvrsten piling. Zmešajte ga z nekoliko soli in ga z nežnimi gibi vtrite v problematične predele svoje kože. To je odličen način za odstranjanje stare kože in spodbujanje regeneracije.

 

Povečuje elastičnost kože

Olivno olje bo vašo kožo naredilo občutno bolj prožno in mladostno. V ta namen ga lahko aplicirate direktno na kožo, lahko pa tudi povečate količino olivnega olja v svoji prehrani.

 

Raznolikost uporabe

Olivno olje v kozmetiki ni omejeno zgolj na nego kože, saj je njegova uporaba izjemno raznolika. Uporabite ga lahko za odstranjevanje make-upa, nego las, britje in številne druge stvari.

 

Kakšno olje uporabiti?

Poskrbite, da uporabljate naravno, ekstra deviško olivno olje, ki je bilo stiskano na hladen način. Uporabljate lahko kar samega, ali pa v skopu ustreznega izdelka naravne kozmetike, ki vsebuje še druge sestavine, ki podpirajo in dopolnjujejo učinke olivnega olja. Lep primer je naravna krema Classic Olive, ki poleg olivnega olja vsebuje tudi karitejevo maslo, propolis, matični mleček in številne druge učinkovine, ki še dodatno podprejo in nadgradijo pozitivne učinke olivnega olja.